2010. április 13., kedd

Kultúrkáosz megaposzt!

Gyakran járok ki elhagyatott helyekre fotózni, ilyen például az a semmi közepén lévő vasúti híd, ahol tegnap jártam, és meglepő műalkotásokra akadtam a múltból.
Indzsoj!
(Kattints a képekre, akkor nagyobban megnézheted őket)



Külön figyelmet érdemel, mennyire remekül megfér egymás mellett egy remekül kivitelezett yin-yang szimbólum, a punk szubkultúra hirdetése. és ez a (valószínűleg amerikai) katona a " Vietnam 1968" felírattal. Tökéletes harmónia!

Na ez a rész a személyes kedvencem. A művészi igényességgel kivitelezett "PLATOON" (az alkotó nyilván az 1986-os mozifilmre utalt, ez talán megmagyarázhatja a korábbi "Vietnam 1968 felíratot) , aztán a "GENNYTURMIX", szintén hasonló, művészi kivitelben. A kettő között pedig ismét egy yin-yang szimbólum...De miért???...Aztán a bal alsó sarokban az a valami véleményem szerint egy kézigránát, mellette pedig a gennyturmix utáni kedvencem, az "ÉRTELMES FIÚ", egy csodálatos illusztrációval ellátva, ami a legmagasabb fokú művészeti alkotásnak tekinthető eme falon, magában hordozva egy jó adagnyi iróniát és társadalomkritikát. A jobb alsó sarokban leledző "OI!" már csak a desszert.

Az újra és újra megjelenő "COOL" szó is nagy kedvencem. Mivel az alkotások valamikor a '90-es évek elején készülhettek, gyanítom, hogy a művész(ek) a Beavis & Butt-head című sorozatból kölcsönözhették eme bonyolult angol kifejezést.
Nem elhanyagolhatóak az alul lévő punk, illetve bika karakterek. Állítom, hogy egy zseni elme munkái!
És itt a +GENNYTURMIX" és az "ÉRTELMES FIÚ" után a harmadik kedvenc, az "A SZESZ ÉLTET" című. szintén csodálatos, irónikus és társadalomkritikus alkotás. Az illusztráció kicsit Szalacsi Sándorra emlékeztethet, de ez ne tévesszen meg minket, akkoriban Ő még sehol nem volt. Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az alkotó így tizenegynéhány év távlatában milyen sorsra jutott. Masszív alkoholista, májbeteg, halott, vagy esetleg boldog családapa.
A gitár kivitelezése is figyelemreméltó

Tökéletes szarkazmus. Brilliáns!

Itt pedig a két kedvencem a békejelre vizelő fütykös, és "CSONTIKA"


Nos, mit is mondjak el erről a helyről? Tökéletesen feldobta a tegnapi napom, rettentően örültem neki hogy megtaláltam a semmi közepén. KÉRLEK, HA BÁRMI KÖZÖD VAN AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ, JELEZZ NEKEM E-MAILBEN, MINDÖSSZE EGY INTERJÚ EREJÉIG RABOLNÁM AZ IDŐD. ÉRDEKELNE A RAJZOK KÉSZÍTÉSÉNEK INDÍTTATÁSA, JELENLEGI ÉLETEDRŐL PÁR SZÓ, STB. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! TOYZOFHUNGARY@GMAIL.COM
Ez a fal egy totális popkulturális káosz, ám a maga nemében gyönyörű! Az igazi nép hangaja a '90-es évek elejéről!

3 megjegyzés:

  1. Az akkor lenne a béke jele ha fordítva állna és középen nem lenne vonal,így viszont a halál rúnája.bocsi de nézz utánna

    VálaszTörlés
  2. Igen ez tényleg a halál rúnája:
    http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/168-a-peace-jel-igezi-jelentese

    VálaszTörlés
  3. Nos kérem, ez a halál rúnája dolog teljesen rendben van, ám a "művésznek" valószínűleg fogalma sem volt erről. A korban divatos szimbólunokat és szlogeneket festegetett össze-vissza, és nyilván a hippi-mozgalom béke-ikonjaként ismerte eme szimbólumot.

    VálaszTörlés